4.7.2018

2. alkukartoitukset jatkuvat ja tutustuminen ympäristöön

Voi kuinka kiva oli huomata, kuinka suuren mielenkiinnon eilinen postaus oli herättänyt.
Se innostaa kirjoittamaan tätä tarinaa auki lisää. Olisin myös kiitollinen jos tästä syntyisi keskustelua ja yhteistä pohdintaa.

Suhtautuminen eri asioihin vapaana ollessa kertoo paljon koulutustarpeesta 

Klikkaa kuvaa, niin saat suuremmaksi
Edit: videolinkki Satula lähestyy satulahuoneesta https://youtu.be/JcWptZ2DRtk

Vastaehdollistamisella ikävästä mukavaksiTavoitteen asettamisen kautta saat pilkottua tarvittavan taidon koulutettaviin osiinEnnakkotaidot helpoissa olosuhteissa, välineet kuntoon ja maailmaa tutkimaanKoko tarina yhdellä sivulla
Hevosten kouluttamistarinoita on ihan yhtä monta kuin on kouluttajaakin, ja jokainen päivä on matka joko kohti tavoitetta tai jotakin muuta. Aluksi kun taitoja opettelee, niin aikaa menee pitempään koska itse on oppijana. Sitten kun taidot on opittu on aika alkaa käyttämään niitä luovasti.


Kun hallitsemme kouluttamisen työkaluja monipuolisesti, niitä onkin kiva käyttää eri tilanteissa hevosten kanssa. Aina löytyy hevosystävällinen koulutusmenetelmä, jos kouluttaja on perehtynyt riittävästi eri koulutusmenetelmiin. Nämä menetelmät voidaan kätevästi yhdistää myös ratsukoulutukseen ja minkä tahansa taidon uudelleenkoulutukseen.

Jokainen tekee valinnan joko tietoisesti tai tiedostamatta mitä koulutusmenetelmiä käyttää. Hevonen oppii joka päivä 24/7 aina kun on ihmisen kanssa tekemisissä, vähintään voiko ihmiseen luottaa. Jokainen hetki on koulutushetki riippumatta mitä ihminen haluaa.

Koetko tarvitsevasi lisää tietoa ja taitoa näistä asioista?

Jos sinulla syntyy kiinnostusta harjoitella näitä asioita lisää jonkun ohjauksessa, niin ota ihmeessä yhteyttä hevosiin erikoistuneisiin eläintenkouluttajiin. Esimerkiksi Pohjois-Suomessa PedaEquest Anna Kilpeläinen tai Etelä-Suomessa Minna Tallberg, he varmasti ohjaavat sinua myös eteenpäin, jos eivät voi itse aikapuutteen takia auttaa sinua. Taatusti on hyviä eläintenkouluttajia Suomi pullollaan, nyt vaan heidän ammattitaitoa hyödyntämään joukolla!

Kohta hevosalan ammattilaiset opiskelevat näitä asioita eri hevosalan oppilaitoksissa, se on upea juttu.