24.12.2013

Joulun mietteitä. Kiitollisuus on päällimmäinen tunne.

Toivotan kaikille oikein rauhallista ja lämmintä joulua!

Olen hyvin kiitollinen kuluneesta vuodesta! On ollut todella hienoa tehdä töitä kaikkien teidän ihmisten ja hevosten kanssa. Olen oppinut vuoden aikana jälleen valtavasti. Haluan erityisesti kiittää opettajiani, yhteistyökumppaneitani, asiakkaitani ja kaikkia, joilla on sormet pelissä minun elämäni kanssa. KIITOS!

Toivon, että myös sinä voit olla kiitollinen kuluneesta vuodesta, tunnet onnistumisista onnea ja iloa, näet haastavat hetket vain mahdollisuuksina oppia uutta tai kehittää itseäsi.

Ratsastajille toivon herkkyyttä kuunnella hevosen sanattomia viestejä ja taitoa päästä tavoitteisiin hevosten hyvinvoinnista tinkimättä. Toivon ratsastajille ja muillekin armollisuutta itseänsä kohtaan, jotta ei syyllistä itseään, vaikkei osaa tai pysty tekemään asioita täydellisesti. Riittää, kun ihminen tekee parhaansa, joita sen hetkisillä taidoilla ja tiedoilla osaa tehdä.

Ratsastus on pitkä oppimisprosessi, joka vaatii kärsivällisyyttä. Ja ennen kaikkea vahvuutta myöntää, että en osaa kaikkea, sillä silloin avautuu uusi mahdollisuus oppia. Ratsastuksessa on hyötyä ihmettelevästä ja kyseenalaistavasta asenteesta. Ratsastus on parhaimmillaan tutkivaa oppimista, jossa sekä opettaja että oppilas oppivat uutta.

Tänä vuonna kuulin hyvän lauseen opettajaopiskeluissani: "Mikään yritys ei ole suoraan pörssiyritys." Kehittyminen pörssiyritykseksi alkaa pienestä ja oikeiden toimien kautta ajan kuluessa yritys kehittyy huipulle, yrityksessä on oltava perusasiat tehtynä hyvin ja päämäärä selvä. Sama koskee myös ratsastusta: tavoitteeseen päästäkseen täytyy tehdä jatkuvasti oikeita toimenpiteitä ja korkein päämäärä mielessään. vaikka tehtäisiin töitä aivan alottelijoiden tai nuorten hevosten kanssa. Perusasioista ei kannata tinkiä, jos haluaa pitää ovet avoinna huipulle.

Kiitos kaikille ja ihanaa joulun aikaa!