3.1.2013

Fighting Fierce "Taisto" terveiset sairaslomalta.


Klikkaa kuvaa, niin näet muutkin kuvat verkkoalbumista.

Jatkossa kiinnostuneet voivat seurata Taiston kuulumisia täältä blogista.

Noin vuosi sitten sattunut takapolven loukkaantuminen on aiheuttanut monenlaista päänvaivaa  viime vuoden aikana. Mutta nyt toiveena olisi, että vaikeudet ovat takana ja päästäisiin pian itse asiaan. Ristikkäinen etujalka joutui liialliseen rasitukseen todennäköisesti juuri takapolven ongelmien takia ja siihen kasvoi valtava luuliika, joka marraskuun lopussa kylmäpoltettiin Oulun hevosklinikalla.

Marraskuun lopulta vuoden vaihteeseen asti Taisto on ollut kävelyliikunnalla. Ja muutaman ensimmäisen sairasloma viikon ratsastin perinteisesti, mutta vain käyntiä. Kunnes totesin, että nyt tarvitaan jotain uutta tähän harjoitteluun. Ja päätin aloittaa espanjalaisen käynnin alkeiden kouluttamisen, jota siis en ole koskaan aiemmin millekkään hevoselle kouluttanut.

Ajattelin, että se voisi tehdä Taiston etuosalle hyvää. Jo ensimmäisellä kerralla havaitsin, että tästä täytyy olla tämän tyyppiselle hevoselle hyötyä, koska Taiston haasteena on rintakehän kannattelu. Taiston tasapaino vyöryy helposti lapojen yli ja rintakehän kannattelu on olematonta, askel on pitkä mutta hiihtävä. Tällä harjoituksella hevonen oppii hallitsemaan painopistettään. Näen siis tämän harjoittelun hevosen kannalta hyödyllisenä, koska hevosen tasapainoa voidaan edesauttaa tällaisen liikkeen kautta.