25.3.2011

Ryhtiä, tasapainoa ja tunne hevosesi liikkeet paremmin!

Nyt olen löytänyt Humantool-istuimen syvimmän olemuksen ja taas yhden puolen, miksi suosittelen sitä kaikille ratsastajille (ja kaikille muillekkin)! Vieläkin innokkaammin kuin aiemmin (jos se on edes mahdollista?)

Olen tutustunut paljon tutkimustuloksiin, joita on tehty dynaamisesta istumisesta ja alan ymmärtää nyt itseäni. Ihmettelin nimittäin kahta asiaa itsestäni:
Miten on mahdollista, että pitkän ratsastustauon jälkeen tunnen hevosen liikkeet selkään niin selvästi? Toinen ihmeellinen asia: miten on mahdollista, että noin viiden vuoden lautailutauon jälkeen pysyn lumilaudan päällä paremmin kuin koskaan?

Vastaus on, olen istunut Humantool-istuimella! Olen parantanut kehoni liike- ja asentoaistia sekä horjuttanut tasapainoani samalla kun istun. Näin kehon tuntemukseni ja hallinta ovat parantuneet. Liike- ja asentoaistit kehittyvät, kun niitä harjoitetaan. Ja onko helpompaa tapaa tehdä sitä, istun ja teen paperitöitä/olen netissä yms?

Syy, miksi aikoinani innostuin Humantool-istuimesta, on se että pitkäaikaiset selkäongelmani helpottuivat istuimella. Humantool-istuin löysi syvän tukilihaksistoni heikonlenkin, joka istuinta käyttäessä aktivoitui ja vahvistui. Sen takia aloin myymään näitä istuimia.

Erityisesti ratsastuksen harrastajien tulisi huolehtia omasta istumisasennosta, pitää liikkeen avulla syvätukilihaksisto aktiivisena pitemmänkin istumisen aikana. Oma kehonhyvinvointi lisää hevosen hyvinvointia, koska istunta ja apujenkäyttö kulkevat käsikädessä!

Huolissani olen varsinkin lasten ja nuorten istumisergonomiasta. Nuorena koetut selkäongelmat ja ryhtivirheet seuraavat helposti läpi elämän, mikäli asialle ei tehdä jotakin. Aikuiset voivat vaikuttaa asiaan ohjaamalla lapset ja nuoret liikkumaan, pois tietokoneiden ja muiden istumista vaativien tehtävien ääreltä! Koko päivän kestävä rönötys ja könötys tekee nuorista rampoja! Hetken voi istua huonossakin ryhdissä, mutta jos sitä jatkuu pitkään, niin ei tarvitse ihmetellä miksi jo lapsilla esiintyy yllämainittuja ongelmia.

Muistakaa käyttää Humantoolejanne, heppakin sanoo kiitos!

Ei kommentteja: