21.5.2009

HUMANTOOL -istuin


HUMANTOOL –istuimen hyödyt ratsastajalle:
HUMANTOOL –istuin vahvistaa ratsastajan tarvitsemaa keskivartalon lihastukea:
· Istuessasi istuimella keskikehon lihakset vahvistuvat. Voit tuntea tämän ensimmäisinä käyttöpäivinä lihasväsymisenä tai jopa pienoisena lihaskipuna riippuen käyttöajasta.
· Kaikki ratsastuksessa käytettävät istunnat (perus-, este ja kevyt istunta) vaativat ratsastajalta sekä keskivartalon lihastukea että ala- ja yläpohkeen hallintaa.
· Mikäli keskivartalon syvien lihasten voima ja hallinta ovat puutteellisia, ratsastajan istunta on jäykkä ja jännittynyt.
· Istunnan pehmeys ja rentous syntyvät ratsastajan lihasten hallinnasta ja oikeanlaisesta käytöstä. Istuntaan vaikuttavat myös ratsastajan mielentila sekä hengitystekniikka että katseen hallinta.
o Hyvää kättä ei saavuteta ilman muun vartalon hallintaa. Käden joustamattomuus vaikuttaa sekä hevoseen että ratsastajaan negatiivisesti.
o Ratsastajan kyky tuntea hevosen kehossa tapahtuvat muutokset kehittyy istunnan mukana. Näin ollen yhteistyö muuttuu saumattomammaksi.

HUMANTOOL –istuin huolehtii selkäsi hyvinvoinnista.
· Istuinta käyttäessäsi pienetkin liikkeet elvyttävät selän rakenteiden veren ja imunesteiden kiertoa. Normaalilla tuolilla tai satulatuolilla istuessasi tätä aineenvaihduntaa aktivoivaa liikettä ei synny.
· Asiantuntijat suosittelevat istuinta selkävaivojen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.
· Istuimesta on hyötyä paljon ratsastaville, mikäli selkä kipeytyy ratsastaessa ja kipu on lihasperäistä.

HUMANTOOL –istuin parantaa ryhtiä ja lantio asettuu oikeaan asentoon.
· Istuimen käyttö vahvistaa ryhtilihaksiasi ja kehosi hakeutuu luonnostaan ryhdikkäämpään asentoon, myös hevosen selässä.
· Yksi merkittävä tekijä ratsastajan istunnan kannalta on lantion oikeanlainen asento. Istuinluiden asennon tulee asettua satulaan siten, että selkäranka on neutraaliasennossa. Tällöin hevosen laajojenkin liikkeiden seuraaminen on mahdollista.
· Perusistunnassa lantio asettuu oikein, kun istuinkyhmyt osoittavat suoraan alaspäin, tällöin selkäranka asettuu neutraaliasentoon istuinluiden päälle. Tällöin ratsastaja istuu ryhdikkäänä.

HUMANTOOL –istuimen avulla voi jumpata kehon symmetrisyyttä.
· Ratsastajan keho on epäsymmetrinen, tähän ongelmaan päästään käsiksi käyttämällä HUMANTOOL –istuinta. Istuimen avulla päästään käsiksi lantion seudun jäykkyyksiin ja puolieroihin.
· Ratsastajan hallitessa lantion seutuaan paremmin ja pysyessä keskellä hevosta, hän auttaa myös hevosta symmetrisemmäksi, jolloin myös hevosen suoruus tulee ajan myötä paremmaksi.

HUMANTOOL –istuin on monipuolinen.
· Pehmeällä alustalla istuin toimii kuten satulatuoli, eli ohjaa lantiota oikeanlaiseen asentoon ja jo pienikin liike elvyttää selän alueen aineenvaihduntaa.
· Mitä kovempaa alustaa käytät istuimen alla, sitä treenaavampi on istuimen vaikutus. Keskikehon lihakset vahvistuvat
· Voit käyttää HUMANTOOL –istuinta lähes missä vaIn istutkin: mm. töissä, junassa, teatterissa, kotona
· HUMANTOOL –istuin ei häiritse työntekoasi ja se on helppo kuljettaa mukana minne vain.

HUMANTOOL –istuin soveltuu kaikkien urheilulajien tueksi, joissa vaaditaan keskikehon voimaa ja hallintaa. Esimerkiksi golf, taistelulajit, hiihto, laskettelu ja tanssi.
Kouluratsastaja Kimmo Sulkala ja CR-istuntaopettaja Gunilla "Mini" Wahlberg suosittelevat kaikille ratsastajille HUMANTOOL -istuinta.