2.2.2009

HUMANTOOL -istuimen hyödyt ratsastajille

HUMANTOOL –istuimen hyödyt ratsastajalle:
HUMANTOOL –istuin vahvistaa ratsastajan tarvitsemaa keskivartalon lihastukea:· Kaikki ratsastuksessa käytettävät istunnat (perus-, este- ja kevyt istunta) vaativat vahvaa keskivartalon lihastukea. Mikäli keskivartalon lihastuki on puutteellinen, ratsastaja joutuu käyttämään vääriä lihaksia tuen puutteen korvaamiseen. Tällöin istunta näyttää jäykältä ja jännittyneeltä.
· Ratsastajan vakaan istunnan edellytys on vahvat keskivartalon lihakset. Huippuratsastajat näyttävät olevan pehmeästi hevosen liikkeissä mukana. Tämä onnistuu ainoastaan, jos ratsastajan keskivartalon lihastuki on riittävän voimakas, ja ratsastaja pystyy samalla hengittämään oikealla tekniikalla.
· Ratsastuksen yksi haastavimmista asioista on hyvä käsi, joka vaatii joustavaa, hevosen liikkeiden mukana olevaa istuntaa. Ilman keskivartalon riittävää vahvuutta tämä on mahdotonta. Käden joustamattomuus johtaa hevosen lantion joustamattomuuteen ja liikkeiden laadun heikkenemiseen.
· Lisäksi ratsastajan käyttämien apujen tarkka ajoittaminen vaatii hevosen liikkeitä myötäilevän istunnan, joka saavutetaan ainoastaan keskivartalon lihasten ollessa riittävän vahvat.

HUMANTOOL –istuin ohjaa lantion oikeanlaiseen asentoon· Toinen merkittävä tekijä ratsastajan istunnan kannalta on lantion oikeanlainen asento. Istuinluiden asennon tulee asettua satulaan siten, että selkäranka on neutraaliasennossa. Tällöin hevosen laajojenkin liikkeiden seuraaminen on mahdollista.

HUMANTOOL –istuimen avulla voi jumpata kehon epäsymmetrisyyttä.
· Istunnan vinous johtuu usein monista eri tekijöistä. Yhtenä syynä voi olla kehon epäsymmetrisyys, tällöin ratsastaja istuu vinossa. Tämä vaikuttaa hevosen sivuttaissuuntaiseen tasapainoon. Tähän ongelmaan päästään käsiksi helposti käyttämällä HUMANTOOL –istuinta.

HUMANTOOL –istuin vahvistaa keskikehoa kun istut siinä!
· HUMANTOOL –istuin on kuin satulatuoli, mutta lisäksi se treenaa kehoasi kaiken aikaa.
· Voit käyttää HUMANTOOL –istuinta lähes kaikissa työtuoleissa.
· HUMANTOOL –istuin ei häiritse työntekoasi.

HUMANTOOL –istuin huolehtii selän hyvinvoinnista
· Istuinta käyttäessäsi pienetkin liikkeet elvyttävät selän rakenteiden veren ja imunesteiden kiertoa.
· Asiantuntijat suosittelevat istuinta selkävaivojen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.

HUMANTOOL –istuin soveltuu myös muiden urheilulajien tueksi, joissa vaaditaan keskikehon voimaa ja hallintaa. Esimerkiksi golf, taistelulajit, hiihto, laskettelu ja tanssi.

HUMANTOOL –istuimen jälleenmyynti:
Tmi Mintti Rautioaho
0400-818 996
minttirautioaho@hotmail.com
www.humantool.fi

Lue istunnasta ja hevosen kehon käytöstä lisää
Mary Wanless, 2006, Mielekästä ratsastusta, Perhemediat
Sally Swift, Centered Riding 1 ja 2
Udo Bürger, Otto Zietzschmann, The Rider Forms the Horse